Naisen tärkeimmät yrtit

💚 Poimulehti tekee hyvää hormonitasapainolle

Poimulehti sisältää parkkiaineita, karvasaineita, salisyylihappoa ja flavonoideja. Se tukee naisten hormonitasapainoa, hillitsee tulehduksia ja hellii ihoa ulkoisesti käytettynä. Sitä suositellaan käytettävän viimeisellä raskauskolmanneksella ja muutama kuukausi synnytyksen jälkeen. Poimulehti parantaa myös hedelmällisyyttä ja lisää muiden lääkinnällisten kasvien vaikutuksia.

💚 Pujo stimuloi verenkiertoa lantion alueella ja kohdussa

Pujo on klassinen naisten yrtti. Se stimuloi verenkiertoa lantion alueella ja kohdussa. Siitä voi olla apua esimerkiksi kivuliaiden kuukautisten hoidossa ja kuukauskierron haasteissa. Pujo rentouttaa lihaksia, lievittää ahdistusta ja parantaa ruoansulatusta. Sen sanotaan myös auttavan unien muistamisessa ja toisaalta se voi kutsua painajaisia uniin riippuen käyttäjästä.

Suitsuttamalla pujoa suojataan lapsia ja kotia pahoilta hengiltä. Erityisen hyvin pujo sopii juhannustaikojen voimistamiseen. Mausteena pujoa käytetään salvian tapaan ja se myös parantaa ruoan säilyvyyttä.


💚 Vadelman lehdet tukevat tervettä kuukautiskiertoa ja rauhoittavat kuukautiskipuja.

Vadelman lehdet vahvistavat naisten elimiä. Se on supistava, tulehduksia estävä ja puhdistaa kasvi, joka on erittäin mineraali- ja hivenainepitoinen. Vadelmaa kannattaa käyttää esimerkiksi sairauden aikana ja jälkeen toipumisaikana. Siitä on apua myös ruoansulatusvaivoissa ja se hellii limakalvoja. Suitsuttamalla pujoa suojataan lapsia ja koria pahoilta hengiltä. Erityisen hyvin pujo sopii juhannustaikojen voimistamiseen. Mausteena pujoa käytetään salvian tapaan ja se myös parantaa ruoan säilyvyyttä. Vadelman lehdet tukevat tervettä kuukautiskiertoa, rauhoittavat kuukautiskipuja ja vahvistavat kohtua.


💚 Salvia rentouttaa ja vaihdevuosioireisiin

Salvia on tunnettu mauste, mutta sillä on myös useita rohdosvaikutuksia ja pitkä käyttöhistoria lääkekasvina. Tieteellinen nimi salvare tarkoitaa parantamista. Naisten kasvina se helpottaa kuukautisvaivoja ja vaihdevuosioireita, sillä sen sisältämät eteeriset öljyt vaikuttavat estrogeenin aktiivisuuteen. Se hillitsee tulehdusta, kipua ja parantaa verisuoniston kuntoa.


💚 Ruusu auttaa pysymään omassa voimassa

Ruusu symboloi salaisuuksia, feminiinisyyttä, kauneutta ja rakkautta. Se on rakkauden jumalan, Afroditen, yrtti, joka houkuttelee rakkautta ja avaa sydänchakraa. Ruusun kukat sisältävä kversetiiniä, eteerisiä öljyjä ja c-vitamiinia, ja sitä on hyvä käyttää silloin, kun tarvitsee energiaa, lohtua ja pehmeätä feminiinistä voimaa. Ruusu auttaa pysymään omassa voimassaan ja pitämään puoliaan.


💚 Nokkonen – ravitsee kehoa kuukautisten ja synnytyksen jälkeen.

Nokkonen on erinomainen vitamiinien ja mineraalien lähde, ja se tukee tervettä kuukautiskiertoa, raskautta ja imetystä. Sen sisältämät rauta, magnesium ja kalsium ovat hyödyllisiä naisen terveydelle kaikissa elämänvaiheissa. Se toimii antihistamiininä ja voi siten vähentää keväisiä allergiaoireita. Nokkonen on myös diureettinen yrtti, joka huuhtelee kehosta myrkkyjä ja epäpuhtauksia.

Toivotan taianomaista päivää kaikille sielunsiskoille. Ota nämä kehoasi ravitsevat yrtit elämääsi ja voi paremmin. Ihanaa naisten päivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.