Lähde tutkimusmatkalle lähiluontoon

Järjestän retkiä, luentoja ja työpajoja työyhteisöille, ystäväporukoille ja perheille. Tilaisuuksien teemana voi olla esimerkiksi villiyrtit, marjat, sienet, kestävä kehitys, yrttisauna tai itsetehty luonnonkosmetiikka. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä teille mieluinen tapahtuma.

Katso kaikille avoimet kurssit täältä.

Järjestän yksityisiä villiyrtti-, sieni ja marjakursseja yrityksille, järjestöille ystäväporukoille ja perheille. Villiyrttikurssi on virkistävä tapa viettää päivää yhdessä ja syventää luontosuhdetta. Pidän myös aiheeseen liittyviä luentoja ja työpajoja. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjous.

info@annanyman.fi / 050 3523125

Villiyrttiretki

Villiyrttikävely, jonka aikana saat vinkkejä sekä hyvinvointiin, ravitsemukseen että kasvien biologiaan liittyen. Retkellä kerron myös mielenkiintoisia tarinoita, kuinka tuttuja kotikulmien superkasveja on käytetty aikojen saatossa lääkinnällisessä mielessä ja minkälaisia uskomuksia niihin liittyy. Kävelyn aikana osallistujat oivaltavat myös, kuinka villikasveja voi käyttää helposti kotikokkailussa, taikoa niistä kotikosmetiikka ja hyödyntää muissa arjen askareissa.

Osallistujat saavat retken jälkeen sähköpostiinsa villiyrttitietopaketin resepteineen.

 

info@annanyman.fi / 050 3523125

 

Sieniretki

Sieniretki, jonka aikana osallistujat saavat tutusta yleisimpiin ruokasieniin, niiden näköislajeihin ja yleisimpiin myrkkysieniin. 

Retken aikana kuulijat oppivat, mistä sieniä kannattaa lähteä etsimään, mihin vuoden aikaan ja kuinka valmistaa herkullisia sieniruokia. 

Retkellä tutkitaan ruokasienten lisäksi lääkinnällisiä kääpiä.

Retki voidaan järjestää osallistujien haluamassa metsässä Uudellamaalla.

Osallistujat saavat retken jälkeen sähköpostiinsa sienitietopaketin resepteineen.

info@annanyman.fi / 050 3523125

 

Marjaretki

Marjaretki, jonka aikana osallistujat saavat tutusta yleisimpiin marjoihin, niiden näköislajeihin ja yleisimpiin myrkkymarjoihin. Suomen luonnnosta löytyy 37 syötävää marjaa. 

Retken aikana kuulijat oppivat, mistä marjoja kannattaa lähteä etsimään, mihin vuoden aikaan ja kuinka valmistaa herkullisia marjaruokia.

Retki voidaan järjestää osallistujien haluamassa metsässä Uudellamaalla.

Retki päätetään lyhyeeseen eväshetkeen, jossa osallistujat saavat maistaa marjoista loihdittuja herkkuja. Osallistujat saavat retken jälkeen sähköpostiinsa marjatietopaketin resepteineen.

info@annanyman.fi / 050 3523125

 

Syventävä villiyrttikurssi

Peruskurssien lisäksi on mahdollista osallistua syventävälle kurssille.

Jatkokursseilla etsimme kasveja kuten maltsoja ja savikoita, maitiaisia, syötäviä ja myrkyllisiä sarjakukkaisia ja takiaisia. Lisäksi tutustumme syvemmin yrttilääkintään ja syötäviin kukkiin. Jatkokurssilla käymme myös tarkemmin läpi kasvien rakennetta ja kasvupaikkojen ominaisuuksia, jotta uusien kasvien tunnistaminen helpottuu. Kurssin jälkeen osallistujat saavat kattavan villiyrttitietopaketin sähköpostiinsa, jotta yrttiopiskelua ja hurahdusta voi jatkaa vielä kotona.

info@annanyman.fi / 050 3523125

Luonnon rohdoskasvit

Rohtoyrttikursseilla osallistujat saavat ohjeita oman yrttikotiapteekin pystyttämiseen ja vinkkejä yrttien käytöstä pienten vaivojen hoidossa ja hyvinvoinnin tukena. Kurssin jälkeen osallistujat saavat ohjeet myös sähköpostiinsa e-kirjan muodossa

Kurssi voidaan järjestää osallistujien haluamassa luontoalueella Uudellamaalla.

Osallistujat saavat retken jälkeen sähköpostiinsa villiyrttitietopaketin resepteineen.

info@annanyman.fi / 050 3523125

Villiyrtti-webinaari

 

Villiyrteistä voi oppia myös virtuaalisesti. Verkkoluennot auttavat aloittelijaa ensi askelissa tai kokenutta keräilijää virkistämään muistiaan. Luentojen aikana kuulijat saavat oppia villiyrttien käytöstä ja vaikutuksista sekä kuulevat tunnistusvinkkejä ja vihjeitä keräyspaikoista. Lisäksi luennoilla käydään läpi yrttien oikeaoppista säilöntää ja yrttiruokareseptejä. Osallistujat saavat webinaarin jälkeen sähköpostiinsa yrttitietopaketin resepteineen.

info@annanyman.fi / 050 3523125

Asiakkaitani

Villiyrtit, sienet ja marjat ovat terveellistä, ilmastoystävällistä, ilmaista ja herkullista ruokaa. Suomessa jokamiehenoikeudet takaavat meille kaikille valtuuden poimia ja säilöä niitä talven varalle. Yrttejä on saatavilla jopa huhtikuusta lokakuuhun riippuen lumitilanteesta, sillä ne ovat sopeutuneet pohjolan kylmään ilmastoon. Tämä tekeekin niistä myös todellisia erityisiä, täynnä ravinteita ja elinvoimaa. Marjakausi alkaa heinäkuussa ja sieniä kannattaa metsästää elokuusta lokakuuhun. Leutoina syksyinä jopa marraskuussa. Haluatko lisätä ruokavalioosi näitä superruokia? Haluatko lähteä lähiluontoosi oppimaan syötävistä luonnonkasveista, marjoista tai sienistä työyhteisösi, ystäväporukkasi tai perheesi kanssa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous yksityisestä retkestä.